In eerste instantie zou de douchecabine met stoomdouche en de sauna in de bestaande ruimte ingepast moeten worden. Al snel bleek er aansluitend ruimte beschikbaar te zijn met een nauwelijks gebruikt halletje en een tamelijk onpraktische bergkast. Door deze bij de badkamer te betrekken kon er een open ruimte gecreëerd worden.
De grootste verdienste is daarnaast het verwijderen van het plafond van de oude badkamer, die met 2m20 erg laag was met alle problemen van dien.
Door de extra ruimte kon er een vrijstaand bad als ultieme blikvanger centraal in de kamer geplaatst worden. Om dit te kunnen realiseren was er nog wel een hobbel te nemen in de zin dat de afvoer nog ergens geplaatst moest worden. Vanwege de ziende zoldering in de werkkamer onder de badkamer was dit nog niet eenvoudig. De oplossing is uiteindelijk gevonden in een dubbele vloer, met het gewicht van een bad vol water ook een welkome constructieve ingreep.
Het doel was bovenal een comfortabele badkamer te verkrijgen, maar wel een die qua stijl past in de historische dijkwoning. Qua sfeer is ingezet op een ingetogen kleurstelling in zandtonen. In combinatie met de eiken vloer en blad en het matte quartz van het bad en wastafel van Jee-O en de gebrostelde rvs Vola kranen is een subtiele balans gemaakt van modernere en klassiekere elementen. Een mooi voorbeeld daarvan is het porseleinen schakelmateriaal Berker 1930 waar moderne functies achter verstopt zitten.
In het gehele proces zijn wij dan ook intensief betrokken, van de keuze voor het bad en kranen, tot de vloer, tegelwerk en het kleurenschema. Ook de verlichting is in samenwerking met Pierre Withaeckx Lichtadvies uit Antwerpen zorgvuldig ingepast in het ontwerp.
Het resultaat is een bijzonder aangename ruimte geworden waar de heer en mevrouw Woudenberg buitengewoon blij mee zijn.